Hírlevél:   
  
align=center
border=0Fülvájó
Beharangozók, hírek
Életrajzok
Interjúk, riportok
Esszék, tanulmányok
Együttesek
Kritika
align=center
border=0Dübörgő
Beharangozók, ajánlók
Kritika
Együttesek
Interjúk, riportok
align=center
border=0Iskola a határon
Ottlik Géza
Esszék, élménybeszámolók
Olvas(s)atok, néz(z)etek
Interjúk, riportok
Hírek
irodalom_12_11_10_9
align=center
border=0Korboncnok
Kritika
Érdekességek
Interjúk, riportok
Életrajzok
Események
align=center
border=0Nyelvöltögető
Kritika
Esszék, tanulmányok
Interjúk, események
Hírek, ajánlók
Nyelvében hal
align=center
border=0Nyitott könyv
Kritika
Életrajzok, mini biográfiák
Kiadók ajánlatából
Eladási listák, statisztikák
Interjúk, riportok
Hírek, események
align=center
border=0Színes papiruszok
Dekonstrukció
Eseménynaptár
Ajánló, hírek
Kalendárium
Más világ
Milyen lesz
Milyen volt
Kulturális hírek
align=center
border=0Tarsoly
Kritika
Esszék, tanulmányok
Interjúk, riportok
Előadások, események
align=center
border=0Vizuális kultúra
Film, fotó
Színház
Tánc
Képzőművészet
align=center
border=0Papiruszportál
Impresszum
Rólunk
Partnereink
Vendégkönyv
Támogatóink
Médiaajánlat
Letölthető bannereink


Polisz.hu online játék
buszbérlés, buszrendelés
fordítás, fordítóiroda
semen extender
Grafikai tervezés, egyedi programozás
tárhely és domainCome Hell Or High Water
Jubileumi Cry Free-koncert a Club 202-ben

Szerző: terminator
2013. szeptember 18.

 Húsz évvel ezelőtt indult utolsó koncertkörútjára a Deep Purple klasszikus felállása, az „mk2”: Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Gillan, Roger Glover és Ian Paice. A Cry Free Deep Purple Cover Band, mint korábban is, unikumként és hagyománytiszteletből megidéz a banda életéből fontos eseményeket. A szeptember 20-i koncerten épp a Come Hell Or High Water című anyagot. Vendég lesz az Asphalt Horsemen, a korábbi gitáros Lee Oli és az RSZ dela ha Jam.

Szinte napra pontosan 20 évvel a Cry Free szeptemberi zenés jubileumi visszaemlékezése előtt indult utolsó turnéjára a Deep Purple „mk2”-ként emlegetett klasszikus felállása, azaz Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Gillan, Roger Glover és Ian Paice. 1993. szeptember 21-én tartották a bejátszó bulit Ausztriában, majd elindult a 13 európai országot érintő őszi turné, de Ritchie Blackmore gitáros még a decemberi japán folytatás előtt bejelentette, hogy kilép a zenekarból, és távollétéhez a mai napig ragaszkodik, mindenféle együttműködéstől elzárkózva.

A közönség is bejött

Bár a Deep Purple sikeresen mászott ki a csávából a kiváló Joe Satriani ideiglenes alkalmazásával, majd a jelenleg is a csapatban játszó, szintén zseniális Steve Morse felvételével, a klasszikus DP hangzás örökre megváltozott. 8 év múlva – jóval békésebb körülmények között – a szólókarrierjét erősíteni kívánó Jon Lord billentyűs is megvált a csapattól, és bár őt is a lehető legtökéletesebb választással (Don Airey) helyettesítették, az eredeti Purple-sound és a szólisztikus megközelítés, valamint a dalszerzés mikéntje végérvényesen átalakult a zenekarban, amelyet Lord mester tavaly júliusban bekövetkezett halála egyszer és mindenkorra „kőbe is vésett”.

Habár a jelenleg is turnézó és éppen nagyszerű új albumát népszerűsítő mai Deep Purple is rengeteg örömet szerez közönségének, rajongók milliói számára egy mitikus Purple-korszak zárult le azzal az utolsó koncertkörúttal és a belőle készített audio-video kiadvánnyal, a Come Hell Or High Water című anyaggal.

Cry Free

A Cry Free régóta szeretne méltóképpen megemlékezni erről a fontos DP-történeti korszakról, és most a jubileum kapcsán el is érkezett rá az idő. A 2013. szeptember 20-án pénteken sorra kerülő emlékkoncert helyszíne a Fehérvári úti Club 202 lesz, amely számos Cry Free-nagykoncertnek adott már helyet, és melynek elődjében, a Wigwam Rock Klubban, az „igazi” Deep Purple tagjai is megfordultak már, köztük Joe Lynn Turner és Glenn Hughes, vagy a Cry Free meghívására Nick Simper is. A zenekar vendége ezúttal Lee Olivér, a hangulat felforrósításáért felelős vendég zenekar pedig a Lőrincz Károly vezette Asphalt Horsemen lesz.

Lőrincz Károly

Korábban egy ajánlóban gyűjtöttük össze CF-élményeinket, ahol felsoroltunk, milyen Cry Free-bulikon jártunk, ezekből nagyon sok épp a Wigwamban/Club 202-ben zajlott, ezeket képekkel is igyekszünk felidézni. Mi ott leszünk most is, már csak azért is, hogy teszteljük az új gitárost meg a Club 202 2013-as felhozatalát: Come Hell Or High Water!

Club 202 – Budapest XI., Fehérvári út 202.
Kapunyitási pánik: 19 h, belépő: 1500 Ft


Oldaltérkép