Hírlevél:   
  
align=center
border=0Fülvájó
Beharangozók, hírek
Életrajzok
Interjúk, riportok
Esszék, tanulmányok
Együttesek
Kritika
align=center
border=0Dübörgő
Beharangozók, ajánlók
Kritika
Együttesek
Interjúk, riportok
align=center
border=0Iskola a határon
Ottlik Géza
Esszék, élménybeszámolók
Olvas(s)atok, néz(z)etek
Interjúk, riportok
Hírek
irodalom_12_11_10_9
align=center
border=0Korboncnok
Kritika
Érdekességek
Interjúk, riportok
Életrajzok
Események
align=center
border=0Nyelvöltögető
Kritika
Esszék, tanulmányok
Interjúk, események
Hírek, ajánlók
Nyelvében hal
align=center
border=0Nyitott könyv
Kritika
Életrajzok, mini biográfiák
Kiadók ajánlatából
Eladási listák, statisztikák
Interjúk, riportok
Hírek, események
align=center
border=0Színes papiruszok
Dekonstrukció
Eseménynaptár
Ajánló, hírek
Kalendárium
Más világ
Milyen lesz
Milyen volt
Kulturális hírek
align=center
border=0Tarsoly
Kritika
Esszék, tanulmányok
Interjúk, riportok
Előadások, események
align=center
border=0Vizuális kultúra
Film, fotó
Színház
Tánc
Képzőművészet
align=center
border=0Papiruszportál
Impresszum
Rólunk
Partnereink
Vendégkönyv
Támogatóink
Médiaajánlat
Letölthető bannereink


Polisz.hu online játék
buszbérlés, buszrendelés
fordítás, fordítóiroda
semen extender
Grafikai tervezés, egyedi programozás
tárhely és domainThe Broadway Songbook
Malek Andrea és a Trio Midnight koncertje

Szerző: PP, fotó: Klinszky Gábor
2013. június 14.

 2013. június 18-án, 19.30-tól a Duna Palota (Budapest V., Zrínyi u. 5.) színháztermében George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern, Richard Rogers, Leonard Bernstein világhírű slágerei hangzanak fel. The Broadway Songbook a címe annak a koncertnek, amelyen Oláh Kálmán zongorista-zeneszerző a Trio Midnight két másik kitűnő zenészével, Balázs Elemér dobossal és Egri János nagybőgőssel játszik. Az est sztárvendége: Malek Andrea.

Malek Andrea és a Trio Midnight több ízben nagy sikert aratott közös fellépéseiken, illetve Oláh Kálmán hangszerelőként is dolgozott Malek Andreával, például a Five Seasons Jazz felállás Meenting Point című lemezén. Legutóbbi közös projektjükben Oláh Kálmán Michel Legrand slágereit dolgozta fel, amelyek olyan filmekből valók, mint a Yentl, a Cherbourgi esernyők, az Egy nyáron át, a Thomas Crown affair. A június 18-i koncerten például Leonard Bernstein, George Gerschwin, Cole Porter híres melódiái csendülnek fel a Duna Palota színháztermében.
Malek Andrea
, az Artisjus-, eMeRTon és Thália-díjas színművész számtalan főszerepet játszott hazai és nemzetközi színpadokon (Evita, Nyomorultak, Sakk, Muzsika hangja, Chicago, Wake Up!, Elisabeth, Camelot, Macskák, Jézus Krisztus Szupersztár, A dzsungel könyve). A híres zenészcsalád gyermeke a színház mellett sosem szakadt el a dzsessztől, amiben felnőtt. Sokszínűségére jellemző, hogy zenei palettáján a latin, a dzsessz, a world, a pop, a sanzon és a musical is megtalálható. A Színművészetin szerzett diploma óta számos stílussal ismerkedett meg, jelenleg is különböző együttesekkel, kiváló fiatal zenészekkel koncertezik. A kultúra nemzetközi nagyköveteként áll magyarként bárhol a színpadon, értékes zenét közvetít, amerre csak jár. Hitvallása szerint: „Ha valamit megtanultam Ausztriában, az az, hogy egyedül nem megy! Sokat dolgozom színházi »csapatban«, ahol a közös érdek: a produkció minősége és sikere a legfontosabb. Megértettem, hogy csak szeretetből születhetnek a jó dolgok, és ott hittem el először, hogy tényleg lehet örülni más sikerének.”

A Trio Midnight tagjai: Oláh Kálmán (zongora), Egri János (nagybőgő), Balázs Elemér (dob). Az 1990-ben alakult együttes a mai magyar dzsessz három jelentős egyéniségét egyesíti. A Trio Midnightot szinte indulása óta a legjobb fiatal magyar mainstream együttesként ismeri el a szakma és a közönség, a Trio Midnight Európa egyik legjobb triója. A mai, kiforrott Trio Midnight stílusa elsősorban standardekre és Oláh Kálmán egyéni, különleges zenei világú kompozícióira épülő, a dzsessz anyanyelvének számító bebopot megőrző, ugyanakkor többféle irányzatot magába foglaló, kreatív „contemporary jazz”, melynek lényeges része a kollektív improvizáció.

A trió az alakulása óta eltelt 23 évben nemzetközi hírnévre tett szert. Már 1995-ben elsők lettek az egyik legfontosabb európai nemzetközi versenyen, a belgiumi Hoeilaartban, ahol Oláh Kálmán a legjobb szólista díját is megkapta. 2000-ben elnyerték a Magyar Rádió eMeRTon-díját az év dzsesszegyüttese kategóriában. A trió sokoldalúságának köszönhetően számos rangos európai fesztiválon és klubban lépett fel világhírű szólistákkal. 2005 decemberében megjelent lemezükön például Lee Konitz szaxofonos játszik velük. A Trio Midnight öt albuma mellett a három zenész külön-külön is több lemezt készített. Olyan világhírű muzsikusokkal játszottak, mint Pat Metheny, Frank Zappa, Steve Grossmann, Randy Brecker, Chris Potter, Tim Ries, John Patitucci.

Belépőjegy elővételben: 2000 Ft; a helyszínen: 2500 Ft; diákjegy: 1000 Ft
Jegyek kaphatók mindennap 10–18 óra között a Duna Palotában (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.) vagy az interneten

Részletek


Oldaltérkép